Idea IKEA

Untuk post pertama tahun 2018 ini kita lupakan sebentar entry travel. Jom ke Ikea..mana tau ada yang berazam menghias rumah tahun baru ini.
Dengar kata Ss dan Jm tahun ni nak hias rumah gempak gempita dan kurangkan travel. Boleh caya keee tu..nanti dah deko cantik-cantik up dalam blog tau.

Kali ni baru rajin nak hapdet pasal idea kt ikea..padahal dah pi Ikea berjota kali. Tapi sebab kali ni bawak camera..apalagi..jom cuci mata kita.

Jadi sapa nak idea ala ikea bolehlah tgk kat bwh. Punya byk gambo aku amik..jenuh upload.
IKEA menawarkan konsep ala scandinavia countries yang moden dan kontemporari dalam dekorasinya. Pendapat aku la, bkn ikut profesional.

''IKEA merupakan syarikat penjual perabot yang terkemuka dari Sweden yang mempunyai lebih daripada 160 cawangan di 29 buah negara. Syarikat ini telah ditubuhkan pada 1943 oleh Ingvar Kamprad di Sweden. Ia kini dimiliki oleh yayasan berdaftar di Belanda yang dikawal oleh keluarga Kamprad. IKEA merupakan akronim dari parap nama pengasasnya (Ingvar Kamprad), ladang di mana dia membesar (Elmtaryd), dan kaunti tempat asalnya (Agunnaryd, di Småland, Sweden Selatan).[1]
Syarikat ini mengedarkan produknya sama seperti kedai-kedai perabot yang lain, tetapi juga mempunyai laman web untuk pelanggan melihat katalog produk yang dijual.''


masuk jumpa living hall dulu


nah..amik idea ni utk deko

modern style

lawakn

utk rumah sempit












blaCK BEAUTY

pinggan mangkuk

berpulau





cantikkan backsplash kabinet dia









kitchen cabinet


bedroom







baby room



Comments

  1. SS ni.... Dok laa berangan... Kot dapat laa rembat ikea ni ke kan... Tapi harga... Bafuck mahal... Kena menabung laa nampaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat tabung deko..jgn duit tu termasuk plak dlm tabung travel hehe..ikea mmg mahal tp brg santek

      Delete
  2. Ari tu sempat buat picture wall kat umah HH... Buat sendiri jek mak... Tak panggil orang pon... Macam nak patah pinggang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org mcm ss sesuai tau buat kerja deko ni..sb cermat dan teliti..up la wall hh tu..nk tgk

      Delete
  3. Ikea kat Johor ni... Sekangkang monyet jek dari umah SS... Tapi... Sampai sekarang tak terpegi pegi... Sebab bafuck monyet jem nak mati kat area situ... Tak sanggup! ha ha hadoiiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ss pergi hari isnin ke selasa..waktu org kerja n pi pagi2..mesti x ramai sgt org..rugi tau dh dkt..yg cheras sampai plak ye demi jm

      Delete
  4. "Dengar kata Ss dan Jm tahun ni nak hias rumah gempak gempita dan kurangkan travel." ahahahah...Mak nak percaya ke tak?

    ReplyDelete
  5. "padahal dah pi Ikea berjota kali"??? JM yang dokek ni pun boleh kira jek berapa kali pergi..org byk duit jek pergi berjota kali ni hihihi

    ReplyDelete
  6. seronok bila masuk bhgn deco rumang tamu, bilik tido dan dapur tu..mcm2 design ada..ruang kecik pun dorang susun nampak luas.memeang boleh curik idea tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Curi jm..dera ss tampal semua deko tu..diakn seni

      Delete
  7. bila dah ada rumah sendiri baru seronok nk deco-deco ni..lagi satu design ikea ni nampak simple dan komtemporari..kira lawa laa..perabot warna putih n pastel tu lawo

    ReplyDelete
  8. adeh memang rambang mata la..MAk..betul ke..let say kita nak booking utk kabinet dapor..setiap pieces tu harga lain-lain pastu upah pasang dan penghantaran harga lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha betul..lain-lain..tgk katalog dia mmg kira lain

      Delete
  9. memang tak jemu pegi ikea ni..klau pegi tu..balik mesti bukan tangan kosong..adeh

    ReplyDelete
  10. Salam owner blog Azaleania.
    Mohon update blog list puan dengan blog Rahsia Melancong. Saya sudah masukkan blog puan dalam blog list saya di Top 55 Blog Travel Malaysia 2017.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Jan 2018

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam

Langkah demi langkah dan cara nak naik kapal terbang-proses dan prosedur