Harga bilik Merdeka Beach Resort Kota kuala Muda Kedah 2019

Salam readers,

Kali ni aku nak kongsi tentang harga bilik terkini di Pantai Merdeka Beach Resort, Kedah.
Banyak key words search untuk blog aku yang cari pasal ni, so bila dah aku berkesempatan untuk ke sini baru-baru ni aku akan bagi harga terkini untuk menginap disini.

Selain Pantai Merdeka Beach Resort, ada jugak beberapa chalet di kawasan berdekatan cuma kena pilih yang dekat laut untuk memudahkan percutian mandi pantai.
Pantai kat sini air taklah bersih sangat tapi boleh la nak lepas gian anak-anak. Lagipun dalam resort ni ada jugak kolam.

Pantai Merdeka adalah satu-satunya pantai pasir di tanah besar Kedah, ia adalah tarikan utama bagi pengunjung pantai dari seluruh utara Pulau Pinang dan Negeri Kedah.
Pelbagai jenis penginapan boleh disewakan untuk mengalami pantai dan tarikan-tarikan lain di kawasan ini termasuk mengutip kepah, siput sedut dan memancing.

Terletak di sepanjang pantai terbaik di PANTAI MERDEKA, KEDAH, Merdeka Beach Resort adalah sebuah resort ini dilengkapi dengan reka bentuk tradisional tempatan dan gaya reka bentuk seni bina, dengan kehijauan hijau di halaman berlandskap menghadap kolam renang.

Alamat : Kampung Bagan Ulu, 08500 Kota Kuala Muda, Kedah


suasana di pantai merdeka

keadaan bersih dan terjaga


masa ni air pasang..pukul 5 ptg

byk kemudahan berbayar yang ada..utk kanak-kanak
reception untuk Pantai Merdeka Beach Resort

lobby open concept

resort ni agak luas..ada gazebo utk tetamu bersantai
deretan chalet

ni standard chalet..paling murah..harga weekdays dalam RM148

utk standard agak sempit..

toilet cangkuk ye untuk chalet yang murah ni
yg ni bilik deluxe

yg ni family chalet..ada 2 bilik dlm ni..satu bilik king bed..satu lg twin bed

twin bed

queen bed

toilet duduk
kolam just so so

deretan chalet

kawasan sekitar

ini harga biliknya..

Harga bilik disini :
1. Standard room (2 katil twin)- Hari biasa- RM148.40/RM137.80
                              Hari minggu- RM 180.20/159.00
                              Peak season - RM201.40/180.20/222.60

2.  Deluxe room (3 katil twin/1 queen dgn 1 single bed)- Hari biasa- RM190080
                              Hari minggu- RM 212.00
                              Peak season - RM222.60

3.  Family room (2 bilik dan ruang tamu) - Hari biasa- RM 296.80
                              Hari minggu- RM 339.20
                              Peak season - RM 349.80

4.  Executive suit (2 bilik dgn ruang tamu)- Hari biasa- RM 392.20
                              Hari minggu- RM 445.20
                              Peak season - RM 487.60

5.  Dormitory room (20 katil double decker) - Hari biasa- RM 445.20
                                 Hari minggu- RM 498.20
                                 Peak season - RM 540.60

6.  Royal Suit - Hari biasa- RM 530.00
                              Hari minggu- RM 795.00
                              Peak season - RM 1060.00

Disini jugak ada pakej family day dan seminar.

family day pakej

BBq pakej

pakej seminar



Untuk bajet bolehlah ke sini. Cuma keadaan bilik dan perabot agak worn out dan kurang selesa. 

Comments

Popular posts from this blog

Negara yang rakyat Malaysia boleh lawati tanpa visa/senarai perlu visa- update Oktober 2018

Vietnam Part 1-Shoping dan membeli belah kain pasang, beg, dan barang dari Ben Thanh Vietnam