Masak-masak di Chiang Rai

Lepas pergi pasar beli barang keperluan seperti sayur, sardin beli di 7e maka boleh lah nak balik masak. Restoren halal tutup arini, nak tak nak memang kena rajin dah nak makan hehe.

Mestilah kena bawak periuk comel untuk mudahkan backpack trip ni.

bandar kecil Chiang Rai

beli sayur serba sikit kat pasar

beli sardin ,minyak serba sikit stok lepas makananku kena rampas di airport hatyai

ni je yang lepas kastam, sambal che nor,maggi cup,sambal hitam pahang dan sambal bilis/kacang kering

jom masak nasi..periuk comel banyak jasa ni

pastu masak megi

goreng sayur


siap nasi sardin..makan panas-panas dgn sayur..meletop baq hang


sambal sardin

guna polistrin pinggan tak cukup.

sedap tak

4 comments:

  1. JM suka mkn sayor..tgk sayur segar mcm tu..dapnyeee...Mak ada jumpa tak sayur yg tak pernah di jual kat Msia?

    ReplyDelete
  2. Ehh cukup rasa pun ada kat Chiang Rai? Produk dari mana tu?

    ReplyDelete
  3. Cantik piyuk warna pink..my feberet kaler tu hihihi..berapa liter tu Mak..nampak beso

    ReplyDelete
  4. Mak aih..mewah nya lauk pauk..guna rice cooker jek..kalau rajin...leh mkn sedap hihih

    ReplyDelete