Chiang Rai Night Bazaar

Lepas balik tour dah lewat dalam pukul 8 malam. Balik mandi solat dan tetap lah gigih ke pasar malam Chiang rai ni.

Ada 2 tempat pasar malam sini- kat tengah Chiang Rai town(tepi termnal bas) dan lagi satu kat roundbout. Boleh jalan kaki walau kat roundbout tu macam jauh sikit. Pasar malam dia panjang dan puas la menjelajah. Ada makanan halal jugak kat sini. Diorg happy tau tengok muslim datang sini sebab kat sini muslim tkalah banyak macam kat Hatyai nun.


ni kat tepi terminal bas tu-almost selalu ada

kalo weekend sesak la


ada tempat makan jugak


ada stage untuk culture show

boleh tengok free show

lembut lembai depa ni menari

banyak kali kedai muslim ni-roti prata/pancake banyak variety.
Ada perisa pisang coklat semua la


harga reasonable-rotee katanya-sempoi dia ni peramah dan mesra

jalan sikit jumpa pasar mlm roundbout tu. Kalo ko pergi pasar malam kat terninal bas tu tu kosong makna depa berniaga sini pulak..jadi jalan sikit ke roundbout

tipikal snek tailand-ulat goreng

serangga goreng berempah

ni la roti coklat tu

ni teloq sotong- sedap weiii mcm kerabu


sini meriah jugak ada tarian jalanan

ada kerusi tempat makan

buah pun banyak

t-shirt


Sepanjang kat sini boleh kata hari-hari jejak night bazaar ni. Tak habis-habis membeli itu ini.

Tu yang happening kalo dok area town senang nak merayap malam-malam pun.

Selalunya sebelum ke night bazaar kami dinner dulu kt kedai halal dekat terminal bas. Sedap dan  harga murah.

Roti pisang ni..sedap

Order nasi,tomyam,kailan..pad Thai..fuhh nikmat


Memang kaw tomyam udang ni

Pad Thai ni sedap namateyy


Comments

  1. Meriahnya. Sambil makan tengok show percuma. Monumen di roundabout tu cantik betul. Rindunya kemeriahan Thailand

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dusun Riffa @Changlun Kedah

Pengalaman buat Intermittent Fasting (IF) 16 jam, 20 jam ,24 jam dan 40 jam berkesan cegah diabetes dan turunkan berat badan

Ole-ole yang harus di beli dari Sarawak