Friday, January 16, 2015

Sarawak trip- Cat Museum

Muzium ni terletak di dalam bangunan Dewan Bandaraya Kuching Utara..Petra Jaya.
Tempat ramai penduduk Melayu dan kawasan pentadbiran.
Yuran masuk percuma..cuma bayar Rm 3 untuk bawak masuk henpon dan Rm 4 untuk digital kamera.
Dalam ni agak cantik, ada banyak pameran dan kedai jual souvenir macam FM, keychain, pensil dan lain-lain dengan harga yang murah. FM serendah Rm2.
Antara yang ada adalah gua kucing yang gelap didalamnya (cat cave) dan bila kita masuk akan ada sound umpama harimau tuh. Seram jugak..ia gunakan sensor.
Ada sudut cats in culture, cat in comics, cat in muzikal and entertaiment dan banyak lagi.
Replika kucing yang besar tu pun banyak..kalo ramai pengunjung haruslah kena beratur tunggu giliran nak amik gambo.
dalam building ni

pintu masuk
replika kucing yg ada
Luas jgaklah dalam ni..ada tempat duduk dan info ygn agak banyak. Peminat kucing mesti suka.
kucing di mumiakan

Kucing masuk broadway




Lukisan kucing dan manusia

berkuburnya seekor kucing

No comments:

Post a Comment