Saturday, January 17, 2015

Sarawak trip - Kek lapis Dayang Salhah


Kedai kek lapis yang terkenal seantero dunia ni terletak di Kampung Gersik, Petra Jaya..tempat komuniti Melayu tertumpu.
Kalau dari Waterfront Kuching, naik je penambang ke seberang yang ada banyak jeti tu...tambang dalam seringgit.
Bot atau sampan  menyeberangi Sungai Sarawak akan berhenti di jeti dekat Food court berbumbung. Jalan ke sebelah kanan ke arah Masjid berbumbung hijau. Dikiri kanan jalan ada jualan terubuk masin dan kek lapis jenama lain.
penambang
on the way ke Dayang Salhah ni jumpa kedai ni..tapi ramai cina yang beli sini..

terubuk masin


dah nampak signage..masuk lorong kecik ni boleh,depan sebelah masjid pun boleh
dah nampak

pintu masuk



Kemudian sesi sampling pun bermula. Paling sedap perisa masam manis, prune, red velvet dan cadbury.
Banyak juga perisa komersial seperti Ariana Rose, Pandalela dan sayang Sarawak.

rasa jangan tak rasa...jgn malu-malu..percuma




Harga kek lapis bermula dari RM10 hingga paling mahal RM25. Jenis mahal tu adalah Harimau Malaya.
Standard price kebanyakan RM10. Kek cadbury tu RM13 untuk yg kecik..yang besar RM25.

2 comments:

  1. Nak tanay yang kek lapis RM10, saiz dia besar tak, ke sedang-sedang je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saiz standard yang kita biasa beli..sedang-sedang aje..

      Delete